.


Köszöntő

Szeretettel invitáljuk a futás kedvelőit Martinkára, mellyel nemcsak a mozgás, az egészséges életmód, hanem ennek a kimagasló szépségű természetvédelmi területnek a népszerűsítése is szándékunk.

A Martinkai-legelőn homokbuckák váltakoznak mélyebb fekvésű, nedves területekkel. Némely buckavonulaton akácosok vannak, máshol viszont a nyírségi mészkerülő homokpusztagyep nyílt, „zsombékos” gyepje, és a homoki legelő zártabb állományai díszlenek. A mélyebb térszíneken réti csenkeszes gyepek, mocsárrétek, magassásosok, rekettyés fűzlápok és kisebb nádasok foglalnak helyet.

A terület növényvilágának legértékesebb tagja a fokozottan védett magyar kökörcsin és a pompás kosbor, az állatvilág legkiemelkedőbb értékeit a keleti lápbagoly lepke és a magyar futrinka képviseli.

Szeretnénk, ha a résztvevők mind a négy évszakban felfedeznék ezt a varázslatos hajdúsági tájat, ezért 2022-től futóversenyünkre és közösségi futásainkra négy alkalommal várunk minden érdeklődőt: tavasszal a Legelőre Futásra, nyáron a Naplemente Futásra, ősszel a MartinkaTrail Futóversenyre, télen a Mézeskalács Futásra jelentkezhetnek a mozogni vágyók.

A terepfutás útvonalait a Martinkai-legelő legszebb területein jelöltük ki, így a látvány is segít feledtetni a fáradalmakat.

Reméljük, a terepfutó verseny és a közösségi futás résztvevői rendszeresen visszatérnek!

Szeretettel várunk mindenkit!.


Programjaink

Futóversenyünkre és közösségi futásainkra négy alkalommal várunk minden érdeklődőt: tavasszal a Legelőre Futásra, nyáron a Naplemente Futásra, ősszel a MartinkaTrail Futóversenyre, télen a Mézeskalács Futásra jelentkezhetnek a mozogni vágyók.


Legelőre Futás

2022. április 09.

Tavaszváró közösségi futásNaplemente Futás

2022. július 09.

Nyáresti közösségi futásII. MartinkaTrail Futóverseny

2022. szeptember 17.

Terepfutó versenyMézeskalács Futás

2022. december 27.

Karácsonyi közösségi futás

.


Galéria

Az alábbi táblázatban a már megrendezett futásokról készült kép- és videótartalmakat tekinthetik meg.Naplemente Futás - Facebook videó 3. 2022. július 09. Megnyitás
Naplemente Futás - Facebook videó 2. 2022. július 09. Megnyitás
Naplemente Futás - Facebook videó 1. 2022. július 09. Megnyitás
Naplemente Futás - 3. fotóalbum 2022. július 09. Megnyitás
Naplemente Futás - 2. fotóalbum 2022. július 09. Megnyitás
Naplemente Futás - 1. fotóalbum 2022. július 09. Megnyitás
Legelőre Futás - 2. fotóalbum 2022. április 09. Megnyitás
Legelőre Futás - 1. fotóalbum 2022. április 09. Megnyitás
Mézeskalács Futás - 2. fotóalbum 2021. december 27. Megnyitás
Mézeskalács Futás - 1. fotóalbum 2021. december 27. Megnyitás
I. MartinkaTrail Futóverseny - 2. fotóalbum 2021. augusztus 28. Megnyitás
I. MartinkaTrail Futóverseny - 1. fotóalbum 2021. augusztus 28. Megnyitás
I. MartinkaTrail Futóverseny rajt videó 2021. augusztus 28. Megnyitás.

Versenyszabályzat

Az alábbi szabályok a verseny tisztaságát, gördülékenységét biztosítják, és meghatározóak a versenyen való részvétel szempontjából. A szervezők biztosítják a szabályok betartását. A versenyző a jelentkezésével automatikusan elfogadja a Versenyszabályzatot.

A versenyzőknek tisztelniük kell a környezetet, és kerülniük kell annak szennyezését! A versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket, és tisztában van vele, mire vállalkozik!

Minden futó önmaga felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást. A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget!

A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványaikban. A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak!

A nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit..


Nevezés

Futásainkra a SPORTSTOPPER oldalon lehet nevezni az alábbi linken:

Nevezés.

Pályabemutató

Az év bármely napján a Martinkán futni vágyókat két állandó futókör várja. A kihelyezett tábláknak köszönhetően helyismeret nélkül is teljesíthető a 6,5 km-es Kiskör és a 12,5 km-es nagykör.

Az alábbiakban a közösségi futások és a futóverseny három pályájának, a Nagykörnek, a Kiskörnek és a Kedvcsinálónak az útvonalát tekinthetik meg, illetve tölthetik le.


FUTÓKÖRÖK LETÖLTHETŐ ÚTVONALAI (GPX)

Nagykör.gpx

Kiskör.gpx

.

Kapcsolat


  • Versenyközpont: Hajdúsámson-Martinka, Vadvirág utca

  • GPS: 47.57517245458685, 21.770571828649416